Uusi kauluri


Meidän isi sai joululahjaksi kaulurin, joka osoittautui aivan liian kutittavaksi, Isoveli-lankaa kun oli. Jälkitoimituksena seurasi siis toinen, käyttökelpoisempi versio, joka valmistui maaliskuun alussa.


Lanka oli Novita Baby Merinoa eli miellyttävän pehmeää merinovillalankaa (50 g / 230 m) ja väriksi valitsin tämän langan kuudesta eri värivaihtoehdosta mustan. Sopiva malli löytyi kirjastosta Novita Kevät 2020 lehdestä nimellä Kisa-neulekauluri ja samainen ohje löytyy myös ilmaiseksi Novitan nettisivuilta, täältä. Sen verran muokkasin ohjetta, että langankiertojen sijaan tein etupuolen lisäykset poimimalla silmukoiden välisen langan puikolle, koska en halunnut mitään reikäriviä kaulurin etuosaan. Ohjeessa myös sanotaan langanmenekin olevan vajaa 100 g, mutta ainakaan minulla ei tähän kauluriin mennyt edes yhtä kerää (50 g).


Lopputuloksesta tuli hyvä ja kauluri onkin siitä lähtien ollut ahkerassa käytössä. Voisi tehdä samalla ohjeella itsellekin oman ja miniversion Pikkumurmelille, jos vain kaikkien muiden kesken ja suunnitteilla olevien käsitöiden lomassa ehtisi.

Kommentit