Kauluri


Tänä jouluna meidän iskä näytti saavan joululahjansa ihan ajallaan aattoiltana. Kyseessä on samasta Isoveli-langasta neulottu kauluri kuin hänen viime vuonna neulottu piponsakin. Taustalla oli siis hyvä ajatus tehdä samaa sarjaa oleva setti, mutta huomiotta jäi, että Isoveli on paljasta kaulaa vasten erittäin karhea ja kutiseva. Lahjan saaja urheasti yritti kauluria pitää ja hyvä se olikin, jos alla oli korkeakauluksinen merinovilla-aluspaita, mutta paljasta ihoa vasten kauluri oli auttamatta liian kutittava.


Ohje englanniksi on täältä, mutta koska käytin itse hieman paksumpaa lankaa ja puikkoja kuin ohjeessa, piti silmukkamäärääkin hiukan muuttaa. Isoveli-langalla ja 5,5 mm puikoilla loin alussa 64 silmukkaa.


Nyt ei auta muu kuin etsiskellä sopiva lanka ja neuloa uusi, käyttökelpoisempi kauluri. Loppujen lopuksi isä saa kuin saakin siis perinteisesti tänäkin vuonna odottaa joululahjaansa kevättalveen. Onneksi ohessa saadun hierontalahjakortin voi käydä käyttämässä jo sitä ennen.


Kommentit

  1. Hieno kauluri ja päätin tehdä myös itselleni matalakauluksellisen villapaitani kauluksen alle.
    Pipoissa olen käyttänyt Babymerino lankaa yksin-tai kaksinkertaisena ja minua ei ne kutita mutta jokaisella oma kutitusasteensa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti