Vauvan tonttulakki


Pikkujoulusesonki alkaa olla kohta kiivaimmillaan ja meillä taas pikkutonttu jatkaa ryömimisharjoituksiaan pikkutonttulakki päässään. Postin lakko aiheuttaa hieman jännitystä ensin joulukorttikuvien tilaukseen ja ehkä myöhemmin vielä joulupostin kulkuunkin, joten kuvatuotteiden tilauksella alkoi ehkä jo olla vähän kiire siinä vaiheessa, kun räpsimme tämän vuoden joulukortteihin kuvat Pikkumurmelista upouusi äidin tekemä tonttulakki päässään.

Neuloin tämän lakin samalla langalla, silmukkamäärällä ja puikoillakin kuin Tupsantei-pipon, mutta vahingosta viisastuneena resoria tehdessä keskityin nyt riittävän löysään käsialaan, jotta tämä myssy mahtuisi vielä joulunakin päähän. Resori on siis iholla mukavalta tuntuvaa merinovillaa, mutta ainoa varastoistani löytyvä oikean punainen ja sopivan vahvuinen lanka oli akryyliä, joten tästä tuli nyt tällainen sekalankatyö.

Tonttulakki vauvalle

Lanka: resori ja tupsu valkoista Novita Baby Wool lankaa (100 % merinovilla, 50 g /131 m), lakki punaista Schachenmayr Bravo lankaa (100 % akryyli, 50 g /133 m)
Puikot: 4 mm

Luo 80 s ja neulo 1o,1n -joustinneuletta suljettuna neuleena 7 kerrosta. Vaihda sitten työhön punainen lanka ja neulo sileää 4 kerrosta. Viidennellä kerroksella neulo *8o, 2 silmukkaa oikein yhteen*x8. Jatka samaan tapaan lakkia ylöspäin kaventaen joka viidennellä kerroksella silmukat puikkojen keskellä ja lopussa, niin että lopulta on jäljellä enää kaksi silmukkaa per puikko. Katkaise lanka, vedä langanpää silmukoiden lävitse ja kiristä. Päättele langanpäät. Tee noin 3-4 cm läpimittainen tupsu ja ompele se tonttulakkiin kiinni. Jos tupsun tekeminen ei enää ala-asteajoilta muistu mieleen, niin täällä yksi ohje.

P.S. Muistathan miten tehdään värinvaihto neuleessa ilman valmiissa työssä näkyvää porrasta värinvaihtokohdassa? Jos et, niin katso vaikka täältä ohje.


Kommentit