Pehmeitä paketteja ja jouluaskartelua


Joulunalusviikkoa on vietetty hiihdellen ja jouluruokia kokkaillen. Nämä pukin pehmeään pakettiin menneet neulomukset sen sijaan valmistuivat jo viikkoja sitten ja lähtivät postipaketissa saajilleen jo hyvän aikaa sitten. Paketit on kuulemma jo avattukin, vaikka joulukalenterissa onkin vielä muutama avaamaton luukku, joten nyt uskaltaa niistä jo kuvat laittaa tänne blogiinkin.


Punaiset villasukat, malli nimeltään "Pitsiä ja perinteitä", on täältä. Ihastuin pitsiä ja kirjoneuletta yhdistävään malliin Facebookin Voihan villasukka! -ryhmässä näkemässäni kuvassa ja sukat oli heti itsekin saatava puikoille. Nämä sukat ovat maailmaa nähneet, sillä niiden neulonta aloitettiin jo keväällä 2017 Itävallan Grazissa. Projekti seisoi välillä, mutta sukat valmistuivat sopivasti joululahjapakettiin tänä syksynä. Tällaisia kantapäitä ei ollutkaan aiemmin tullut tehtyä.


Tämän pipon kaksoisveljen on tarkkasilmäinen nähnyt blogissa aiemminkin täällä. Lanka oli Isoveliä ja puikot numeroa 5,5. Ohje periaatteessa hatusta vedettu, mutta kuvioon mallia otettu täältä. Ruutupiirros löytyisi itseltä, mutta koska alkuperäinen ohje linkin takana on maksullinen, niin en kehtaa ruutupiirrosta täällä jakaa, kukin voi itse tihrustaa sen alkuperäisen ohjeen kuvasta linkin takaa.

Tähtipipo
Luo 88 silmukkaa Novita Isoveli paksuisella langalla puikoilla 5,5 (tai pienemmillä, minulla on tiukka käsiala).
Neulo suljettuna neuleena 2o, 2n -joustinta n. 12-14 cm riippuen, miten korkean resorin haluat.
Ala neuloa sileää suljettua kirjoneuletta kuvion mukaan, lisää ensimmäisellä kerroksella 2s (88 -> 90 s). 18 silmukan mallikuvio neulotaan 5 kertaa kullakin kerroksella. 
Kuvion kerroksella nro 23 aletaan kaventelemaan 5 x 2 silmukkaa joka tai joka toisella kerroksella vähän sen mukaan, miten suipon pipon haluaa.


Loppuun vielä pari joulukorttia. Näitä virkattuja lumihiutaleita tehtailin jouluna eräänä varmaan 20-30 syksyn mittaan. Osan tärkkäsin ja annoin sellaisenaan joulukoristeina joululahjaksi ja osa meni joulukortteihin.


Tämä porokortti taas oli tämän vuoden joulukorttidesignia. Helppo toteuttaa ja kivan näköinen lopputulos.


Posio vaikenee, mutta vain hetkeksi. Hyvää joulua kaikille!

Kommentit