Nallehattu

Vauvan nallehaalari on ehkä suloisinta, mitä löytyy, mutta valitettavasti meillä ei koskaan ollut sellaista. Esikoisen vauva-aikaan en vielä ommellut ja nyt kuopukselle kaikki löytyy siskolta perittynä, joten en viitsinyt ryhtyä ompeluhommiin. Kuitenkin loppuvuodesta taas kerran Eurokankaan palalaareja tonkiessani hyppysiin tarttui palanen pehmokarvaa, josta tiesin heti tekeväni tytöille nallehatut.

Kaava on Jujunan kypärämyssy, johon lisäsin korvat. Isompaan kokoon kangas loppui pituussuunnassa kesken, joten siitä tuli alaosistaan lyhyempi. Pienempään hattuun taas lyhensin hieman hattua yläosista taittamalla kaavasta pari cm pois, koska ensimmäinen Isosiskolle tehty versio olisi päälaelta istunut paremmin alien-mallisemmalle päälle. Tästä pienemmästä tulikin sitten istuvampi. Vuorina molemmissa on Kimmiltä tilattua ohutta merinovillaneulosta. 

Kyllä kelpasi näiden myssyjen kanssa käydä viime viikonloppuna hiihtoretkellä Nurmisaaren grillikatoksella. Hiihtelimme sinne kotoa Isosisko ahkiossa ja Pikkusisko kantorinkassa. Ahkioon mahtuivat hyvin myös isomman omat sukset mukaan ja tauolla hän pääsi sivakoimaan itsekin grillikatoksen pihalla Pikkusiskon vedellessä päiväunia ahkion uumenissa. On muuten aika mahtavaa, että päiväkodin 0-3-vuotiaidenkin ryhmästä käydään porukalla hiihtämässä! 

Kommentit