Isänpäivän tiimipaidat

Kuten edellisessä vuosikoontipostauksessa mainitsin, niin koko joukko valmiita ompeluksia on jäänyt päivittämättä blogin puolelle. Nämä isänpäiväksi valmistuneet isän ja tyttöjen paidat kuuluvat tähän joukkoon ja syy on ehkä se, että mitään kovin hyviä kuvia niistä ei tullut otettua marraskuun harmaudessa.

Halusin yllättää meidän Isin isänpäivänä tiimipaidoilla ja ilmeisesti tässä onnistuinkin. Ompelin kaiken kyllä tavanomaisella ompelupaikallani keittiön pöydän ääressä, mutta selitin koko ajan, että kauluspaita tulee Vaarille ja tiimipaidat siis hänelle ja tyttärentyttärille. Itse asiassa Vaari myös tosiasiassa saikin omansa, mutta sitä paitaa ei tullut kuvattua lainkaan. Sopivan sekä miehille että pikkutytöille mieleisen kankaan löytäminen oli hieman kinkkistä, mutta tämä PaaPiin Nuutti-trikoo täyttää mielestäni tehtävän aika hyvin. Trikoo oli muutenkin todella laadukkaan tuntuista, joten PaaPiin kankaita tulee kyllä todellakin tilattua jatkossakin.

Isin trikookauluspaidan malli on nimeltään Mustarastas ja se löytyy Nuppu Printin kirjasta Nuppunen 3 - Talvitaikoja ja lahjatoiveita. Samasta paidasta on myös naisten malli ja hieman harmittelen, ettei samalla kertaa tullut piirrettyä sen kaavoja talteen, koska paidoista tuli todella kivat ja voisin joskus surauttaa itsellenikin vastaavan. Pitänee taas laittaa kirja varaukseen kirjastosta.

Isosiskon paita on PaaPiin kaavakirjasta lapsille peruspaita Myyry, johon on lisätty napituslista. Pikkusiskon body on Ottobre 1/2019 lehdestä kirjekuoripäänteisen bodyn kaava koossa 74. Kumpaisenkin yläosan mallit olivat jo aiemmin syksyllä molemmille tytöille hyviksi havaitut ja nyt vielä tästä kivasta kankaasta ommeltuna on kettupaidoista tullut kummankin suosikit. Tai no siis Isosiskon ja Äidin suosikit, koska vauva nyt ei osaa vielä vaatteita valikoida. Kettupaita viehätti 2-vuotiasta jopa siinä määrin, että joulumekon sijaan koko joulu kuljettiin tässä paidassa. Pikkusiskon punaiset pallotrikoopotkarit valmistuivat jo aiemmin syksyllä, mutta Isosiskon Lilja-legginsit PaaPiin kaavalla ompelin nimenomaan tätä varten.

Kommentit