Sohvapöytä


Yhtenä kesän projekteista oli sohvapöytä olohuoneeseen. Harmaasävyisen sohvan mustasta huonekaluputkesta olevat jalat inspiroivat tekemään sohvapöytään samanlaiset ja nyt molemmat huonekalut ovat hieman kuin samaa sarjaa.

Materiaalina rungossa oli 4 kpl 25 mm huonekaluputkea leikattuna 45 cm:n mittaiseksi, joka on myös sohvan istumakorkeus. Putket yhdistettiin toisiinsa kulmaraudalla. Ylätasolle kulmaraudat on asetettu alaspäin ja alatasolle ylöspäin, jolloin alatason laudat jäävät rautojen sisään ja antavat särmikkään vaikutelman.

Ohutta putkea oli jälleen ilo hitsata Kempillä ja ei tarvinnut pelätä läpipalamista. Rungosta tuli niin tukeva, että se kesti päällä seisomista. Pöydästä tuli 85 cm leveä, 65 cm syvä ja 45 cm korkea.

Teräsosat käsiteltiin mattamustalla Ferrexillä.

Kannet ovat, kuten aiemmassa kenkätelineessäkin, mäntylautaa helmenvalkealla Osmon puuvahalla käsiteltynä ja ne on kiinnitetty lyhyillä ruuveilla kulmarautoihin. Alunperin kanneksi piti tulla mäntykelosta tehtyä lankkua, mutta lankku oli liian massiivista ja lisäksi kiero, minkä vuoksi koko pöydän runko vääntyi ja keikkui. Vaalea lauta käykin paremmin sisustukseen ja antaa sopivan siron ulkonäön.

Kommentit

  1. Todella kaunis pöytä! Tästähän saa itsekin ideoita. Täytyy hommata ehkä myös huonekaluputkia, tahtoisin nimittäin tehdä sohvalle sivupöydän. Erityisesti pidän siitä kuinka värit tässä sopivat hyvin yhteen. Kokeilen myös tuota Ferrexiä mattamustana. Kiitos!
    http://verkkokauppa.lapinmetallikierratys.fi/tuote-osasto/huonekaluputki-nelio/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mekin ihastuimme tuohon väriyhdistelmään, jota on käytetty jo niin eteisen kenkätelineessä, tässä sohvapöydässä kuin makuuhuoneen yöpöydissäkin (jotka toivottavasti jossain vaiheessa saataisiin aikaiseksi kuvata tänne blogiin asti).

      Poista

Lähetä kommentti