Raitapaita


Taaperon vaatekaapin saatua jo kivasti täytettä yksinkertaisista perusompeluksista alkoi tehdä mieli opetella taas jotain uutta. Ryhdyin siis yritykseen ommella PaaPiin ohjeella Kaarne-paitaa, jossa on edessä napituslista. PaaPiin kaavakirjassa lapsille oli tähän hyvät kuvalliset ohjeet, joita askel askeleelta noudattaen syntyi siisti nappilista ihan itsestään. Sen jälkeen oli aika jälleen kaivaa uskollisen Pfaffini ohjekirja esiin ja ihmetellä, miten se napinläven ompelu menikään. Ompelukoneen tilpehöörilaatikossa pyörinyt omituisen näköinen vekotin sai myös nimen: sehän olikin napinläpipaininjalka! 


Olin minä joskus peruskouluaikoina napinläpiä ommellut, mutta en tiennytkään, että siihen on tuollainen apuväline. Taas askel askeleelta hyviä ohjekirjan ohjeita noudattaen ja samalla ompelukoneen hienoihin automaattisäätöihin tutustuen napinläpi oli helppo ommella. Innostuin niin, että unohdin kokonaan niskasta kokolaput. Kivat sydännapit löytyivät Kuopion Nappi&Nauha-käsityötarvikeliikkeestä, jossa erilaisia nappeja on kokonainen seinä täynnä.




Tuli muuten ostettua ihan omaksi tämä PaaPiin kaavakirja lapsille saman sarjan vauvakirjan lisäksi. Käsityökirjoja harvemmin olen tavannut hankkia nurkkiin pyörimään, mutta näissä kirjoissa oli niin paljon hyviä perusmalleja ja ovathan nämä visuaalisestikin tosi kauniita. Sitä paitsi lapset kasvavat ja uuden kokoisia kaavoja saa olla vähän väliä piirtelemässä.

Kommentit