Syksyn arkiompeluksia

Syksyn mittaan on tullut ommeltua jo kaikenlaista. Pikkusiskolle isommalta jääneitä vaatteita on enemmän kuin tarpeeksi, eikä hän siis oikeasti tarvitsisi oikeastaan mitään ompeluksia tällä hetkellä, joten suurin osa uusista vaatteista on tullut tehtyä Isosiskon päiväkotikäyttöön.

Seepratunika on ommeltu samasta Eurokankaan palalaaritrikoosta, kuin ihkaensimmäinen ompelukseni, Pikkusiskon pöksyt. Malli on Siiri-tunika kirjasta PaaPiin kaavakirja lapsille. En edelleenkään ole tullut sinuiksi ompelukoneen kaksoisneulan kanssa, joten päärmeet ja resorikanttaukset olen ommellut onnellisesti hunajakenno-ompeleella tai kolmipistesiksakilla, eikä ainakaan lapsi ole valittanut. :D

Pöksyjä tarvitaan aina. Lilja-legginsit PaaPiin kaavakirjasta lapsille ovat osoittautuneet pitkän ja hoikan tytön luottovaatteiksi. Ja ovathan nämä ihan superhelppo ja nopea ommella.


Pikkusiskolle olen ommellut tuon yhden testimielessä tehdyn bodyn lisäksi vain näitä PaaPiin vauvakaavakirjan puolipotkareita. Niitä onkin syntynyt jo kolmet ja näillä mennään melkein koko ajan, koska muuta keinoa pitää varpaat piilossa ei oikein tälle meidän sukkarohmulle ole. Kyllä näidenkin teräosia yritetään kiskoa irti sen minkä jaksetaan ja syödä mussutetaan niitä, mutta toistaiseksi ei kuitenkaan housuja saa vedettyä jaloistaan. :D

Kun perusvaatteet alkoivat hieman kyllästyttää, oli aika ottaa haltuun taas uusi tekniikka. Päätin hyödyntää seepratrikoon jämäpaloista kokonaiset seeprat ja uskaltauduin yrittämään niiden aplikoimista yksiväriseen paitaan. Seeproissa on takana kaksipuolinen silitettävä liimaharso ja ne on ommeltu kapealla ja tiheällä siksakilla kiinni paitaan. Vasemmanpuolimmainen seepra oli ensimmäinen ja siinä en tajunnut käyttää mitään tukikangasta pohjakankaan takana, joten se hieman vetää kurttuun ympäröivää trikoota. Muut seeprat onnistuivat paremmin, mutta kokonaisuudessaan paidasta tuli oikein hyvä ja käyttökelpoinen. Lukuun ottamatta tietysti sitä, että se on jo nyt haaleilla kestotahroilla, kun tuo keltainen väri ei oikein anna anteeksi päiväkodissa syliin kipattuja mustikkakeittoja... Malli on perus Myyry-paita PaaPiilta sillä muokkauksella, että helmaankin tein resorikanttauksen kontrastia antamaan.

Kommentit