Kettukangasta

Onnistuneiden lastenvaateompelusten myötä heräsi pikkuhiljaa rohkeus kokeilla ommella jotain myös itselle. Nähtyäni Eurokankaassa tätä Ketunpoika-trikoota oli selvää, että tästä haluan ommella mekon itselleni.

Mekon kaava on PaaPiin naisten kaavakirjasta. Ohjeen mukaan tähän Runo-mekkoon kangasta olisi tarvittu 2 metriä, mutta onneksi kaavan osaset harkiten kankaalle asettelemalla sain nuukuuksissani ostamani 1,5 metrin pätkän riittämään ihan hyvin ja kangasta jäi vielä ainakin Pikkusiskon kypärämyssyä varten. Tätä helpompaa mekon mallia saa hakea: käytännössä vain helppoja suorahkoja saumoja ja pääntie-, kädentie- ja helmakäänteet. Lopputuloksesta oli siis helppo saada onnistunut. Vielä kun olisi jotain tilaisuuksia, joihin tuon voisi laittaa päälle...

Kypärämyssyn malli löytyi PaaPiin kaavakirjasta vauvoille. Sen takaosaan tuli ylimääräinen sauma, kun riittävän isoa jämäpalaa ei enää löytynyt, mutta sitä tuskin edes huomaa. Kettutrikoon lisänä kypärälakissa on pääntien ympärillä ja kaulalla mustaa resoria. Hyvä ja käyttökelpoinen kypärämyssy tuli kesään ja välikauteen. Kevättalveksi pitäisi askarrella uusi merinovillainen, kun tuo vanha neulottu jäänee pian pieneksi.

Kommentit