Hääparille

Häitä ei viime aikoina vallitsevasta maailmantilanteesta johtuen ole päästy liiemmin juhlimaan, mutta elokuun alussa saimme onneksi olla mukana yhden onnellisen pariskunnan tärkeässä päivässä. Häälahjaksi askartelimme hääparille kumpainenkin oman osaamisemme mukaan lahjan: paketista löytyi itse taottu keittiöveitsi sekä kummallekin pari villasukkia. Nyt kelpaa lämpimin varpain sipuleita siivutella.

Sukat on neulottu Novita Venla -langasta 3 mm puikoilla. Inspiraatio sukkiin löytyi Instagramista ja piirustelin esikuvista löyhästi mallia ottaen ruutupiirroksen vartta kiertävästä lehtikuviosta. Valkoiset sukat neuloin ensimmäistä kertaa magic loop -tekniikalla yhdellä pyöröpuikolla molemmat sukat yhtä aikaa, mutta en oikein tykännyt lopputuloksesta. Puikon vaihtumiskohta näkyi mielestäni valmiissa sukassa liikaa, joten sulhasen sukat tein ihan perinteisesti sukkapuikoilla yhden sukan kerrallaan. Harjoituksen puutetta tämäkin varmasti on ja enemmän tekniikkaan perehtyen alkaisi työjälkikin näyttää paremmalta. Oli kieltämättä mukavaa välttää se "toisen sukan syndrooma" eli vastahakoisuus ryhtyä tekemään jo valmiille sukalle paria, kun olisi jo kivempi siirtyä johonkin uuteen projektiin.

Toinen itselle melko uusi juttu näissä sukissa oli tiimalasikantapää. Kerran aiemmin olen joihinkin sukkiin vastaavanlaisen kantapään tehnyt, mutta siitä oli jo aikaa ja hieman sai ohjetta kertailla. Onneksi kantoliinasukkia tehdessä olivat lyhennetyt kerrokset tulleet tutuiksi, joten isompaa pään raapimista ei tekniikka onneksi aiheuttanut. Tiimalasikantapäällä sukka näyttää ja tuntuu hyvältä jalassa, mutta olipas hankala ottaa niistä kuvia sellaisenaan, kun ei niitä meinannut saada asettumaan tasoon mitenkään siististi!

Keittiöveitsi syntyi pidempiaikaisena projektina meidän Isin käsissä. Nämä häät oli tarkoitus juhlia jo vuotta aiemmin, joten puukon terä taottiin Joensuun kansalaisopiston puu- ja metallityökurssilla jo keväällä 2020 hetkeä ennen kuin pandemia iski ja lopetti kaikki kurssit. Terä on 80CrV2-hiiliterästä ja siihen on taottu perinteiseen japanilaiseen tyyliin vasaranjälkikuvio, jonka tarkoituksena on estää pilkottavien kasvisten takertumista terään. Hela on ruostumatonta terästä ja kahva peräisin appivanhempien kirsikkapuusta. Terä viimeisteltiin ja kahva sovitettiin nyt kesällä omassa autotallissa.

Kommentit