Etänimiäiset

Viikko sitten meillä oli tarkoitus viettää kauan odotettuja Pikkusiskon nimiäisiä. Huusholli oli puunattu ja jääkaappi oli täynnä herkkuja juhlapäivää varten. Voitte kuvitella sitä fiilistä kun aamulla sitten toteaa, että koko ikänsä terve kuin pukki ollut esikoinen on kuumeessa. Eipä auttanut muu kuin lähteä soittelemaan pitkänmatkalaisille, että älkääpä sittenkään lähtekö tulemaan ja ilmoitella muillekin, että juhlat siirretään nyt tällä erää Teamsiin. Sinällään positiivinen juttu tässä pandemia-ajassa oli se, että nimenjulkistuksen järjestäminen etänä samana päivänä oli kuitenkin melko itsestään selvä juttu ja Teams-sovelluksen käyttö kaikille tuttua. Juhlien peruuntumisesta ei edes oikeastaan koronaa voi syyttää, koska emme me kuumeisen lapsen kanssa olisi voineet missään maailman tilanteessa oikein näitä kemuja pitää, etenkin kun kummeillakin on vauva ja pienet lapset, joihin kuumetauti olisi voinut tarttua. Ärsyttävintä olisi ollut perua juhlat vähän vuotelevan nenän takia.

Nimiäisohjelmaksi oli suunniteltu nimen arvaamista etukäteen, kuten esikoisenkin kohdalla. Nyt pyysin veikkaukset etukäteen viestillä, etteivät aivan nämä askartelut hukkaan menneet. Suunniteltuna juhlien alkamisaikana sitten availtiin etäyhteys ja esiteltiin kastemekkoon pyntätty Pikkusisko etäjuhlaväelle. Meilläkin oli perinteiseen etäpalaverityyliin päällä mekko, kauluspaita – ja verkkarihousut.

Nimenjulkistus hoidettiin Isosiskon hirsipuutyylin sijaan tällä kertaa antamalla juhlakansalle vähitellen helpottuvia vinkkejä nimestä. Alkuun tuli statistiikkaa viime vuosina nimetyistä kaimoista, sitten vinkeissä viitattiin nimen alkuperään ja siihen, millä tavalla ne liittyivät meidän perheeseemme ja miten olimme päätyneet valitsemaan juuri nuo nimet. Koska arvaajia oli iso joukko, saatiin nimet selville jo melko vähillä vihjeillä. Etukäteen ei kukaan kuitenkaan ollut ihan oikein veikannut.

Muita isompia juhlallisuuksia ei etäyhteyden kanssa sitten pidettykään, vaan siirryimme ottamaan kuvia juhlakalusta ja perheestä. Valitettavasti uuden nimen saanut tyttäremme väsähti nopeasti kaikesta touhusta ja kuvaussessio jäi lyhyeen. Onneksi kukaan ei tiedä, minä päivänä ”viralliset” nimiäiskuvat on otettu, joten saimme seuraavana aamuna koko joukon aivan ihania kuvia. Ja jos jotain positiivista vielä tästä juhlien peruuntumisesta on löydettävä, niin ainakin se, että kun live-juhlat heinäkuussa pidetään yhdessä Isosiskon 2-vuotiskemujen kanssa, niin pitkään ja hartaasti neulottuun kastemekkoon saa pukea vauvan vielä yhden ylimääräisen kerran.


Kommentit

  1. Ihana tuo nimiveikkauslaatikko!💛

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 😊 Se on tehty maitopurkista, jonka päälle kääräisty valkoinen paperi ja sen päälle kiinnitetty lakalla tuo pinkkikuvioinen servetti.

      Poista

Lähetä kommentti