Niittylahden näkötorni


Ensimmäinen retkipostaus vähään aikaan ja ensimmäinen taas pitkästä aikaa kuopiolaisina. Helmi-maaliskuun taittessa tapahtuneesta muutosta Joensuusta Kuopioon ei ole tullut täällä blogin puolella isommin pidettyä meteliä, kun kaikenlaista muutakin pientä elämänmuutosta on tähän kevääseen osunut. Nyt siis kuitenkin olemme jo parin kuukauden ajan pitäneet majaa viime syksynä ostetussa omakotitalossamme Savonmualla. Yhtä uutta retkikohdettä lähdimme testaamaan huhtikuun puolivälissä, kun vauvalla oli reilut pari viikkoa ikää.


Kuopion itäpuolella, Kallaveden toisella puolella, Vehmersalmentien varressa sijaitsee Niittylahden retkeilyalue, mistä retkeilyreittejä löytyy noin kymmenen kilometrin edestä varustuksinaan kaksi laavua ja näkötorni. Me emme tämän pesueen kanssa vielä viitsineet sen pidemmälle reissulle lähteä kuin tallustella Tonkkurimäen parkkipaikalta noin kilometrin verran näkötornille ja takaisin. Isosisko kulki osan matkaa itse jalan ja osan matkaa keikkui isän selässä kantorinkassa. Pikkusisko taas matkusti äidin sylissä kantorepussa.


Tornissa kelpasi mutustella eväsleipiä aurinkoista Kallavesi-maisemaa ihaillen. Järvi oli vielä jään peitossa, mutta joskus kesemmällä äidin kunnon vähän tästä noustua voisi kokeilla lähteä urheilemaan koko vajaan kymmenen kilometrin mittaista ympyrälenkkiä ja kavuta torniin uudemman kerran kesäisempää järveä katsomaan. Myös lenkin puolivälistä löytyvän Mustamäen laavun saisi silloin testattua.

Kommentit