Vauvan kypärämyssy

Neuloin tämän kypärämyssyn viittä vaille valmiiksi jo viime vuoden puolella. Alunperin sen piti olla Isosiskolle, mutta allekirjoittaneen tiukalla käsialalla kaksivuotiaan ohjeella siitä tulikin niin pieni, että sitä oli turha edes yrittää kiskoa 1,5-vuotiaan pään yli. Onneksi silloin oli myssylle vaihtoehtoinen pienempi käyttäjä jo tiedossa ja työ valmistuikin sitten vähän ennen Pikkusiskon syntymää. Sen jälkeen myssy olikin lähes päivittäisessä käytössä, kunnes kevätkelit alkoivat lämmittää jo siinä määrin, että ohuempikin pipo on riittänyt.

Ohje on Klompelompen, malli nimeltään Punahilkka. Ohje tuli napattua kuvana kännykkään kirjaston kirjasta, joten en enää millään muista, mistä Klompelompen useista opuksista sen bongasin. Ainakaan kyseessä ei ollut Kesälapset eikä Ihania neuleita lapsille, koska nuo minulla sattuu paraikaa olevan lainassa. Kommentteihin voi joku viisaampi jättää tiedon, mistä ohjeen löytää.

Myssy neulottiin suljettuna neuleena kaulalta päälaelle ja pään aukko leikattiin sitten auki ja siihen neulottiin joustinneulereunus. Lankana käytin Drops Baby Merinoa (100% merinovilla, 50 g = 175 m) ja puikot olivat kokoa 2,5 mm joustinneuleessa sekä 3,5 mm kauluksessa ja kirjoneuleessa. Omalla käsialallani niiden olisi kyllä pitänyt olla ainakin numeroa isommat, jos olisin halunnut ohjeen mukaisen koon saada aikaiseksi. Ihmettelen myös, miksi ihmeessä valitsin noin synkät värisävyt tähän työhön, mutta onpahan maanläheinen.

Kommentit