Syystunnelmia

Syksy alkaa jo olla pitkällä. Meillä se on mennyt marjastellessa ja lähinnä tuttuja polkuja retkeillessä. Uusissa paikoissa ei juuri ole käyty, joten blogikaan ei ole kummemmin päivittynyt. Myös käsityörintamalla on ollut aika hiljaista, koska aika on lapsiperheessä valitettavan rajallista ja toisekseen useimmat valmistuneet käsityöt ovat vasta pukinkonttiin menossa eivätkä siksi vielä julkaisukelpoista materiaalia. 


Pikkumurmeli on onneksi ollut innokas marjastaja mustikkakaudelta alkaen. Hän on viihtynyt mukana metsässä mättäitä tutkimassa ja marjoja suuhun keräilemässä. Jos marjojen poimiminen on alkanut kyllästyttää, niin tämän mustikoille ja puolukoille person taaperon on saanut rauhoitettua mättäälle antamalla tälle käteen oman poimurin, josta sitten popsia marjoja parempiin suihin.


Välillä toki on hyvä vähän pötkötellä mättäällä ja katsella pilviä. Voisipa tuota joskus kokeilla itsekin.


Petkeljärvellä käytiin ystäväpariskunnan kanssa lokakuun alussa viimeisestä lämpimästä syyspäivästä nauttimassa ennen kuin syksyn sateet saavuttivat Pohjois-Karjalankin. Pikkumurmelin retki sujui mukavasti kantorinkassa isän selässä keikkuen ja "ih-hah-haa" hihkuen.


Kotona terassilla saimme korjata satoa vielä pitkään. Chilinpalkoja on vielä saunan lauteet täynnä kypsymässä, mutta viimeiset sisällä kypsyneet kirsikkatomaatit pisteltiin parempiin suihin lopultakin vasta tällä viikolla.


Kai se on kohta uskottava, että talvi on tulossa. Nyt voi jo kääntää katseen joulun odotukseen, kun terassillakin samettikukat vaihtuivat lopultakin jouluvaloihin.

Kommentit