Loppukesää Patvinsuolla

Elokuun viimeisenä viikonloppuna lähdimme ystäväpariskunnan kanssa jo tutuksi tulleelle Patvinsuolle retkeilemään. Sulan maan aikaan on tullut käytyä kiertämässä niin Mäntypolku viime syksynä kuin Suomun kierto keväällä. Itse varsinaisella suolla olemme käyneet vain sukset jalassa keväthangilla enemmän tai vähemmän talvisissa keleissä. 

Nyt päätimme lähteä suolle loppukesän auringonpaisteesta nauttimaan. Varvikko alkoi jo saada kauniita maaruskan värejä ja suo loisti kullanvärisenä ympärillä. Ötököitäkään ei enää liikaa ollut, vaikka lämpötila oli edelleenkin melkein kaksikymmentä astetta.

Kuljimme reitin Kurkilahden parkkipaikalta Teretinniemen laavulle ja takaisin, yhteensä noin 7 kilometriä. Matkalla poikkesimme Teretinniemen lintutornissa ihailemassa suomaisemaa. Yhtä joutsenta lukuunottamatta ei isompia lintuhavaintoja tehty.

Evästauko pidettiin laavun tulipaikalla. Pikkumurmeli mutusteli tyytyväisenä eväsleipäänsä retkialustalla istuskellen ja osallistui reippaasti äidin kanssa puolukoiden poimintaan.

Reitti kulkee pääasiassa pitkospuita pitkin ja on siksi hyvin helppokulkuista, jalkoihin toki pitää aika paljon katsoa, ettei suota ihmetellessään plumpsahda itse pitkoksen ohi silmäkkeeseen. Kaikenkaikkiaan tuo 3,5 kilometriä suuntaansa ei kovin kauaa vienyt rauhallisellakaan tahdilla käveltynä.

Kommentit