Mummin synttärijakku


Pikkumurmelin mummi täytti tänä vuonna pyöreitä ja sen kunniaksi lupasin neuloa synttärilahjaksi vapaavalintaisen villapaidan tai villatakin. Tavoilleni uskollisena vakuutin jo etukäteen lahjan saajalle, että työ ei tule valmistumaan oikeaan synttäripäivään mennessä. Enkä myöhästynytkään tästä kuin kolme kuukautta, mitä on pidettävä vielä ihan hyvänä suorituksena.


Silkkisen pehmeän ja mohairin pörröisen villajakun ohje on Kotiliesi Käsityö -lehden numerosta 8/2019. Lanka on Sandnes Tynn Silk Mohairia (57% mohair, 28% silkki, 15% villa, 25g = 212 m), väri ruskea sokeri. Pääntie, hihansuut, nappilista ja helma ovat 3 mm puikoilla neulottua joustinta, muutoin jakku on neulottu sileänä neuleena 6 mm puikoilla. Se neulottiin yhtenä kappaleena pääntiestä alkaen, mikä oli mahtavaa tällaiselle neuleen osien yhdistelyä inhoavalle neulojalle. Ainoastaan pääntien ja etureunan nappilistojen kääntämisen yhteydessä sekä napinläpien huolittelussa ja tietysti nappien ompelussa tarvitsi lankaa ja neulaa.


Jakku kuvattiin samalla reissulla, jolla otimme myös Pikkumurmelin "viralliset" 1-vuotiskuvat ja perhepotretit. Tuli kyllä tosi kivoja otoksia. Vaikka kamera onkin joka reissulla mukana, harvoin kuitenkaan tulee otettua kuvia koko perheestä yhdessä ja vielä harvemmin niin, että kaikilla on jotain suht siistiä päällä.



Kommentit