Lomatunnelmia


Kesä alkoi meillä toden teolla kuun vaihteessa, kun meidän isikin jäi lomalle ja olemme saaneet nyt koko perheen voimin viettää leppoisia lomapäiviä. Kuumimmat hellekelit jäivät kesäkuulle, mikä sopii kyllä meille ihan hyvin, sillä meidän loma-aktiviteeteillemme ja ylipäätään yleiselle hyvinvoinnillemme ideaaliset lämpötilat pyörivät siinä jossain kahdenkymmenen asteen tuntumassa.


Bloginpitäjäkin on ollut viime viikkoina vähän laiskalla päällä ja kuvia kesäretkiltä on alkanut kertyä ihan jonoksi asti, kun vain ne tänne tarinoiden kera ehtisi naputella.


Viime viikolla pääsimme pitkästä aikaa vierailemaan suvun vanhalla mökillä Puumalassa pienessä Saimaan saaressa. Nukkumatilojen rajallisuuden vuoksi päädyimme nukkumaan yömme ulkona telttakodassa. Nämä olivat Pikkumurmelin ensimmäiset ulkona nukutut yöt ja hyvin sujuivat. Auttamassa toki oli se, että kookkaaseen kotaan mahtui matkasänky sisälle, joten lasta ei tarvinnut yöllä etsiskellä ympäri telttaa, vaan tämä nukkui tuttinsa ja unipupunsa kanssa tyytyväisenä sängyssään aamuun asti.


Saaren ympäri kävelemisessä riitti pienelle ihmiselle ihmeteltävää ja tutkittavaa. Rantaan läiskivät aallot ihmetyttivät ja naurattivat, hauskaa oli myös itse käydä isin sylistä vettä läpsyttelemässä. Varvikossa oli jännittävää tutkia aluskasvillisuutta. Kuinka moni alle yksivuotias osaa kysyttäessä tunnistaa puolukanvarvun ja kanervan?


Pikkumurmeli ehti jo koko kesäkuun tapailla kävelyaskelia ja viimeistään juhannuksena otti jalat kunnolla alleen. Nyt hän jo vipeltää menemään hämmästyttävän ketterästi epätasaisella ja juurakkoisella mökkipolullakin. Kohta onkin jo aika viettää yksivuotissynttäreitä!


Kommentit