Sydämellistä ystävänpäivää!


Monestako eri materiaalista meiltä löytyy itse tehtyjä sydämiä? Ainakin neljästä, kuuluu vastaus.


Tämä tyylitelty sydänkoru syntyi monta vuotta sitten rouvalle joululahjaksi. Materiaalina on käytetty eräällä syksyisellä puolukanpoimintareissulla mättäältä löytynyttä hirven sarvea. Sarvesta on sahattu poikittain ohut levy ja siihen porattu pienellä poranterällä reikiä ja sitten viilaamalla sekä Dremeliä käyttäen narskutettu kuviot näkyviin. Luupöly ei herkkua ollut, mutta lopputulos oli hieno ja koru on ollut alusta saakka hyvin aktiivisessa käytössä.


Taottu metallisydän nahkanyörillä on toinen reippaimmassa käytössä olevista koruista. Metalli on peräisin vanhoista rosteritikuista, joihin pujotettuina on savustettu muikku jos toinenkin Saimaan saaressa sijaitsevalla suvun mökillä.


Puinen sydän on kirsikkapuuta, joka oli peräisin anoppilan pihalta. Sydän syntyi välityönä Kuopion kansalaisopiston pajalla. Reikä odottaa narua, jotta tämäkin sydän pääsisi vaimon kaulaa koristamaan.


Virkattu sydän on arvattavasti rouvan käsialaa. Näitä tuli tehtailtua oikein urakalla aikoinaan häihin pöytäkoristeiksi.

Virkattu pieni sydän

Koukku: 1,75 mm
Lanka: Novita Kotiväki

- lis = virkkaa kaksi kiinteää silmukkaa samaan silmukkaan
- kav = tee kavennus kiinteillä silmukoilla, ohje esim täällä
- suluissa silmukkamäärä kerroksen päätteeksi

1. krs: Virkkaa aloitussilmukkaan 6 ks (magig ring aloituksen ohje täällä)
2. krs: lis x 6 (12)
3. krs: *3 ks, lis* x 3 (15)
4. krs: 15 ks (15)
Sulje kerros piilosilmukalla ja katkaise lanka, älä päättele vielä.
Tee toinen samanlainen kappale, mutta nyt älä tee enää piilosilmukkaa tai katkaise lankaa. Jatka virkkaamista ensimmäiseen kappaleeseen.
5. krs: Ensimmäiseen kappaleeseen: 5 ks, kav, 6 ks. Kaksi silmukkaa jää kummastakin kappaleesta virkkaamatta keskellä, siihen tulee reikä, ompele se kiinni ensimmäisestä kappaleesta jääneellä langanpätkällä. Toiseen kappaleeseen: 5 ks, kav, 6 ks (24)
6. krs: *kav, 10 ks* x 2 (22)
7. krs: *kav, 9 ks* x 2 (20)
8. krs: *kav, 3 ks* x 4 (16)
9. krs: 16 ks (16)
10. krs: *kav, 2 ks* x 4 (12)
11. krs: *kav, 1 ks* x 4 (8)
12. krs: kav x 4 (4)


Kommentit