Vuosi 2019


Vuosi ja vuosikymmen vaihtuvat ja on aika luoda katsaus kuluneeseen vuoteen. 2019 olikin meille aikamoisten muutosten vuosi, ei toki vähäisimpänä ensimmäisen lapsen syntymä. Vuoteen mahtui sen lisäksi myös muutto Lapista takaisin "etelään" eli Pohjois-Karjalaan ja sen myötä luonnollisesti myös työpaikan vaihto. Allekirjoittanut toki on sattuneesta syystä ollut kesäkuusta lähtien kotirouvana.


Viime vuoden puolella blogi oli hyvin retkeily- ja ulkoilupainotteinen, kun taas tänä vuonna, ainakin Posiolta paluun jälkeen, blogi eksyi enemmän käsityöpuolelle. Syynä oli luonnollisesti se, että raskauden puolivälin jälkeen ei tästä mammasta ollut enää kovin pitkille vaellusretkille ja toisaalta aivan yhtä upeita retkikohteita ei tästä lähiympäristöstä löydy samalla tavalla kuin Lapissa. Pikkumurmelin syntymän jälkeen olemme vähitellen palailleet retkeilyn pariin, koska varsinkaan täysimetetty vauva ei alkuun juuri kantovälinettä kummoisempia lisävarusteluita vaadi ja ainakin hyvällä ilmalla vaipanvaihtokin sujui luonnon helmassa siinä missä kaupungissakin. Nyt meillä on jo vetoahkio hommattuna odottamassa, että Pikkumurmeli tästä vielä hieman kasvaa, joten eiköhän hiihtoretkille pian päästä koko perheen voimin. Ostoslistalla kevättä varten ovat myös kunnollinen kantorinkka sekä pyörän perävaunu-juoksuvaunu -yhdistelmä. Näiden kanssa tehdyistä retkistä tullaan tarinoimaan varmasti 2020 vuoden puolella.


Jos retkeilypostaukset vähenivät tänä vuonna, niin käsityöpostauksia ilmestyi blogiin senkin edestä. Ne ovat myös ilmeisesti tuoneet blogille lisää lukijoita, koska tämän blogin viiden suosituimman postauksen joukossa komeilevat Late Lammas -sukat kummipojalle (1.), Norsu-vaunulelu (3.), Vauvan villatakki (4.) ja Kantoliinasukat (5.).  Myös Kettukarkkilapaset, Hääparin sukat ja Vauvan tonttulakki ovat olleet suosittuja. Näitä tulee jatkossakin, koska työn alla on koko ajan meillä molemmilla joku projekti ja aina voi jotain vanhempaakin tekelettä, josta ei vielä ole aiemmin postausta tullut tehtyä, esitellä täällä blogin puolella.


Blogin toiseksi suosituin postaus on ollut Nimiäiset. Kuten jo kesällä lupasin, tästä blogista ei ole tullut mitään vauvablogia, vaikka tietysti ihan käytännön syistä Pikkumurmeli kulkee monissa tarinoissamme mukana. Sen sijaan esimerkiksi imetysasioita, kestovaippoja, kiinteiden aloittamista, vanhempainvapaiden jakamista, päiväkotiin laittamista tai muita kärkkäitäkin mielipiteitä nostattavia vauvablogiasioita emme aio täällä ruotia. Nimiäisistä kuitenkin halusimme tehdä oman postauksen, koska itse pohdiskelimme kesällä hyvän aikaa, mitä sellaisissa juhlissa oikein kuulu tehdä. Kiva, jos meidän tekstistämme on jollekin hyötyä ollut oman lapsen nimiäisiä suunnitellessa. Ja olihan tuokin postaus siinä mielessä käsityöpostaus, että siinä esiteltiin itse neulottu kastemekko.


Blogi aloitettiin kesällä 2018 alun perin lähipiirille meidän Lapin vuoden seikkailuiden seuraamista varten ja ajateltiin, että kiva jos sitä joku muukin eksyy lukemaan. Nyt blogin tilastoissa näkyy yli 5000 vierailua vuoden 2019 aikana ja näistä liki 3000 viimeisten neljän kuukauden aikana eli ilmeisesti joku muukin kuin pari sukulaista ja tuttua tätä lukee. Tämä innostaa jatkamaan blogitekstien kirjoittelua ja puuhailuidemme ikuistamista mahdollisimman kauniiksi valokuviksi. Kommenttejakin saa jättää!


Kommentit