Vauvan villatakki


Aivan ensimmäinen Pikkumurmelin vaate oli tämä neuletakki, jonka neulomisen aloitin saman tien, kun meille selvisi iloinen uutinen perheenlisäyksestä. Langan väri näytti kaupassa kerällä varsin neutraalilta violetilta, mutta valmiista neuleesta tuli varsin hempeän värinen, melkein vaaleanpunaiseen vivahtava. Oliko tämä sitä kuuluisaa äidin vaistoa tulevan vauvan sukupuolesta?


Ohje oli kirjastosta lainatusta Suloiset silmukat -kirjasta. Tällaiselle vaatekappaleiden viimeistelyä ja yhteen ompelemista inhoavalle tämä oli juuri sopiva ohje, sillä tässä ei tarvinnut ommella kuin hihasaumat molemmin puolin. Nuttu nimittäin neulottiin yhtenä kappaleena poikittain aloittaen keskeltä edestä. Pääntien puolelle neulottiin lyhennettyjä kerroksia, jotta nuttu sai muotonsa.


Hieman kyllä jäi harmittamaan, että hosuin neulomaan heti ensimmäisellä käteen tarttuneella langalla, sillä Novitan Nalle, vaikka hyvä lanka sukissa onkin, on vauvaneuleisiin vähän turhan karkeaa. Pehmoisempi nuttu olisi tullut jostain vauvalangasta, esim Baby Merino. Onneksi alla on yleensä kuitenkin pitkähihainen paita, eikä villatakki siten tule varsinaisesti ihoa vasten, joten kovin suuri vahinko ei kyseessä ollut. Napit ovat poron sarvea ja ostettu Posion markkinoilta talvella.


Kommentit