Vuoniemi


 
Ensimmäinen retkemme Pikkumurmelin kanssa tämän ollessa 10 päivän ikäinen suuntautui toiselle puolelle Pyhäselkää, Rääkkylän Vuoniemelle. Kyseessä on Pyhäselän ja Jänisselän erottava pitkä ja kapea niemi, jonne pääsee aivan päähän saakka autolla. Niemen kärjessä on laituri ja rannassa useiden pienten paattien säilytyspaikkoja. Nyt tosin suurin osa veneistä näytti olevan käytössä ja seilaamassa pitkin järveä, koska heinäkuun sää oli vihdoin taas kääntynyt lomalaisia suosivampaan suuntaan.


Yleensähän meillä retkikohteissa oleellista on mukava kävelylenkki ennen kivalla paikalla syötyä evästaukoa, mutta tällä kertaa äidin ollessa vielä hieman toipilas ja vauvan näin nuori tyydyimme vain istuskelemaan mukavasti laiturilla aurinkoisesta päivästä nautiskellen, eväitä syöden ja kirjaa lukien.


Vuoniemeltä löytyi myös lintutorni, Eihvelin torni, jonne kapusimme järvimaisemia ihastelemaan. Kuulemma talviaikaan tornista voisi hyvällä tuurilla nähdä jäällä loikoilevia norppiakin, mutta varmasti helpommin bongattavia kohteita ovat isot alukset matkalla Pieliseltä Saimaalle, sillä Vuoniemen editse kulkee myös syväväylä Joensuusta etelään. Lintuharrastajien mukaan torni on yksi sisämaan parhaista paikoista hanhien, kahlaajien ja muiden vesilintujen bongaukseen. Maisemissa ei ainakaan ollut valittamista.


Ennen kotiinlähtöä testasimme vielä niemen kärkeen vievän tien varrelta toisen rannan, josta isä pääsi pulahtamaan uimaan. Mukava kesäpäivä retkeillä ensimmäistä kertaa tällä kokoonpanolla!



Kommentit