Höyrylaivaregatta


Kauheasti suunnitelmia menojen suhteen ei sattuneesta syystä tälle kesälle ole tehty, mutta jääkaapin ovessa sentään roikkuu lappu, jossa on listattuna erilaisia Joensuun kesätapahtumia. Viime lauantaina järjestettiin Suomen höyrypursiseuran Saimaan höyrylaivojen regatta Pielisjoella ja Joensuun satamassa ja vanhojen paattien ihastelu oli sopivan rento ohjelmanumero näin raskausviikon 40 ratoksi.


Regatta toi tänä vuonna Joensuun satamaan 16 vanhaa höyrylaivaa, joista osa kulki vielä perinteiseen malliin koivuhaloilla, osa öljypolttimella. Tarkemmin yksityiskohtaista tietoa Suomen höyrylaivoista ja niiden historiasta löytyy höyrypursiseuran nettisivuilta. Laivoihin olisi päässyt tutustumaan vielä lähemminkin iltapäivällä satamaan kiinnittymisen ja yhteisvislauksen jälkeen, mutta ilmassa oli sen verran lupausta sateesta eikä mamma olisi ehkä ihan konehuoneisiin asti tänään taipunut, joten tyydyimme vain kuvaamaan laivoja kauempaa.



Komean kuuloista oli höyrylaivojen yhteisvislaus satamassa ja kyllä se ihan hauskalta näyttikin, kun jokainen laiva päästi höyrynsä pihalle yhtä aikaa.


Välillä piti vähän huilata nurmikolla. Tämän kokoluokan masulla nyt mennään...

Kommentit