Utransaari


Lähiretkeilyyn soveltuvia pieniä kierroksia luonnon helmassa on Joensuussa tarjolla ihan muutaman kilometrin säteellä keskustasta. Utran kaupunginosa sijaitsee joitakin kilometrejä keskustasta Pielisjoen vartta pohjoiseen ja jo pyörämatka hyvää pyörätietä pitkin joen rantaa myöten kiemurrellen on mukava kulkea. Itse Utran saariin ei pyörällä saa mennä, vaan se on pyhitetty pelkästään jalankulkijoille.


Useampi pienempi saari yhdistyy toisiinsa kapeiden siltojen välityksellä, kunnes kulkija päätyy varsinaiseen Utransaareen, jonka ympäri kiertää kävelypolku. Reitti on ainakin kesäaikaan esteetön ja helposti kuljettavissa vaikka lastenvaunujen tai pyörätuolinkin kanssa. Koivuvaltaisen metsän keskellä on vuokratupa, jota ylläpitää ja vuokraa Utran asukasyhdistys.


Vuokratuvan lisäksi tuolta vajaat 600 m pitkältä saarelta löytyy kokonaiset kolme kappaletta tavallisia tulipaikkoja, mikä onkin hyvä, koska tuolla varsin urbaanilla retkeilyreitillä on jatkuvasti paljon porukkaa liikkeellä ja makkaranpaistopaikoilla voisi kuvitella tälläkin varustelulla olevan välillä ruuhkaa.


Me emme tällä kertaa sen kummemmin jääneet eväitä nautiskelemaan saareen, vaan tallustelimme vain n. 1,8 km pitkän reitin ympäri ja pysähdyimme välillä ottamaan kuvia aurinkoisen lauantaipäivän ratoksi.


Koivun takaa pilkisti myös tällainen pallukka...



Kommentit