Makumatka Kanadaan



Muutaman viikon tauon jälkeen viime lauantaina oli taas aika pyöräyttää randomgeneraattoria ja lähteä ruokamatkalle maailman ympäri. Tällä kertaa suuntana oli Pohjois-Amerikka ja Kanada. Reseptejä oli taas runsain mitoin tarjolla, mutta useasta lähteestä pääruoista päällimmäisenä nousi esille poutine, alun perin quebeciläinen pubeissa ja jääkiekko-otteluissa tarjottu raskas ruoka, jota nykyään pidetään melkeinpä epävirallisena Kanadan kansallisruokana. Kaikessa yksinkertaisuudessaan se on ranskalaisia perunoita, tietynlaisia pehmeitä juuston palasia ja ruskeaa kastiketta koko komeuden päällä. Usein sitä myös höystetään liha- tai vegelisukkeilla. Mahdottoman epäterveellistä ja raskasta, joten se sopi mainiosti ulkoruokinnassa vietetyn vuorokauden jälkeen nautiskeltavaksi. Tulipa ainakin harjoiteltua hyvän ruskean kastikkeen tekoa. Tähän soossiin upotettiin niin punaviinietikkaa, bbq-kastiketta kuin riistafondiakin. Resepti mukailtu täältä.


Vaahterasiirappi tulee ensimmäisenä mieleen kanadalaisesta keittiöstä, mutta sitä ei nyt tällä kertaa käytetty kokkailuissamme. Perinteisiin kanadalaisiin jälkiruokiin kuuluu myös erilaisia marjapiirakoita, mutta niitä on sesongista johtuen tullut viime aikoina tehtyä muutenkin, joten päädyimme suklaisempaan vaihtoehtoon. Nanaimo bar oli kerroksellinen ilman uunia syntyvä leivos, jossa alimmassa kerroksessa oli mantelia, kookosta ja keksinmuruja, välissä vaniljanmakuista kreemiä ja päällä suklaakerros. Syntisen hyvää tämäkin, mutta sen verran tuhtia, että pieni palanen riittää. Resepti täältä.


Posio vaikenee, mutta vain hetkeksi.

Kommentit