Makumatka Kanadaan
Muutaman viikon tauon jälkeen viime lauantaina oli taas aika pyöräyttää
randomgeneraattoria ja lähteä ruokamatkalle maailman ympäri. Tällä kertaa suuntana
oli Pohjois-Amerikka ja Kanada. Reseptejä oli taas runsain mitoin tarjolla, mutta
useasta lähteestä pääruoista päällimmäisenä nousi esille poutine, alun perin
quebeciläinen pubeissa ja jääkiekko-otteluissa tarjottu raskas ruoka, jota
nykyään pidetään melkeinpä epävirallisena Kanadan kansallisruokana. Kaikessa
yksinkertaisuudessaan se on ranskalaisia perunoita, tietynlaisia pehmeitä
juuston palasia ja ruskeaa kastiketta koko komeuden päällä. Usein sitä myös
höystetään liha- tai vegelisukkeilla. Mahdottoman epäterveellistä ja raskasta,
joten se sopi mainiosti ulkoruokinnassa vietetyn vuorokauden jälkeen
nautiskeltavaksi. Tulipa ainakin harjoiteltua hyvän ruskean kastikkeen tekoa. Tähän soossiin upotettiin niin punaviinietikkaa, bbq-kastiketta kuin riistafondiakin. Resepti mukailtu täältä.
Vaahterasiirappi tulee ensimmäisenä mieleen kanadalaisesta keittiöstä, mutta sitä ei nyt tällä kertaa käytetty kokkailuissamme. Perinteisiin kanadalaisiin jälkiruokiin kuuluu myös erilaisia marjapiirakoita,
mutta niitä on sesongista johtuen tullut viime aikoina tehtyä muutenkin, joten päädyimme
suklaisempaan vaihtoehtoon. Nanaimo bar oli kerroksellinen ilman uunia syntyvä
leivos, jossa alimmassa kerroksessa oli mantelia, kookosta ja keksinmuruja,
välissä vaniljanmakuista kreemiä ja päällä suklaakerros. Syntisen hyvää
tämäkin, mutta sen verran tuhtia, että pieni palanen riittää. Resepti täältä.
Kommentit
Lähetä kommentti